Rapport från svansjön




Den traditionsenliga utflykten till svansjön Tysslingen gick av stapeln i går. Men det är lite svårt att se själva sjön för alla svanarna. Igår var det 3321 stycken.


Av någon anledning samlas tusentals svanar här varje år innan de drar vidare och det är liksom att inviga våren att åka hit och titta på dem. Och lyssna, för de har  oerhört mycket att säga varandra när de träffas. Nu har jag kämpat länge och väl för att lägga in ett klipp här så ni också skulle få höra dem men det vill inte blogger, så ni får väl försöka tänka er ljudet av 3000 svanar som pratar i munnen på varandra. Jag skulle göra ganska mycket för att förstå vad de säger. 







Kommentarer

skogsnuvan sa…
Hit i grannsjön kommer det stora flockar speciellt på hösten men här har det faktiskt kommit 4 stycken och vad dom ska leva av i snön förstår jag inte men dom håller till i ån där det är öppet vatten. Finns väl lite sjögräs att äta där kanske. Tack för den fantastiska bilden av alla svanarna. Den var suverän
Ulla Maria sa…
Så fascinerande med alla svanar, ett härligt vårtecken. Visst hade det varit intressant att förstå vad de säger varandra. Tack för fina bilder.
Kram och god fortsättning på veckan

Populära inlägg