fredag, mars 30, 2018

En rökliknande flicka röker cigariller

Kapitel 13 

I vilket en bauer-prinsessa skaffar sig nya erfarenheter

Utanför restaurangen är Bauer-prinsessan inne på sin andra cigarill.

Claudille hade dragit korken ur en vinflaska, trots att det bara var tidigt på förmiddagen men hon hade tänkt att Bauer-prinsessan behövde något att skölja ner röken med när hon väl hostat färdigt.
Hon hade sett ut som om hon behövt något starkt, redan innan hon började hosta lungorna ur sig vid det första blosset. Det var något asplövsaktigt över hela henne.

Rökt hade hon uppenbarligen aldrig gjort tidigare. Med tårarna rinnande hade hon till slut sträckt sig efter vinglaset som Claudille sträckte mot henne och druckit det till hälften i ett svep. Claudille drog den högra mungipan några millimeter åt sidan och erbjudit henne en ny cigarill.
   "Personligen" sa hon "brukar jag tycka att det första blosset på dagen är det bästa. Men det kan ju vara annorlunda för dig."
   "Jag var lärare på den där akvarellkursen" väser Bauer-prinsessan, som om det vore någon slag förklaring till det mesta.
  "Aj, du."
  "Mmm" Hon lutar huvudet farligt långt bakåt och blåser en rökpelare rakt upp i luften, som om hon inte gjort  annat än rökt cigariller i hela sitt liv. Det ser märkligt ut tycker Claudille, eftersom hela hennes kropp ser ut att vara gjord av rök.

Så hörs ett fasansskri över campingen och Bauer-prinsessans plaststol faller baklänges, med prinsessa och allt.

1 kommentar:

skogsnuvan sa...

Allt kan hända Önskar dig i alla fall en Glad Påsk