fredag, juni 15, 2018

En skinnklädd svart riddare hänger i baren

På campingen 

Kapitel 24 i vilket Claudille röker inom hus och den ende restaurang gästen polerar redan blanka ytor. 

"Han heter Torsten Sandström", säger Claudille till Den Skinnklädde, Svarte Riddaren som lutar sig mot bardisken och just har talat om för henne att det sitter en man i blå WCT-overall och äter kyckling utanför toaletterna. Hon låter trött noterar han.
"Vad är det? Är du inte glad att se mig?"
Claudille höjer ett ögonbryn över sin cigarill. Idag röker hon inne i restaurangen. Åtminstone nu när det inte är några andra gäster här än Den Svarte Riddaren. Idag känner hon att "det är ju för fan hennes restaurang. Vill hon röka där så röker hon. Så det så." Åtminstone nu när det inte finns några andra gäster här än Den Svarte Riddaren. I själva verket ser hon noga till att blåsa ut så mycket rök hon kan över Den Svarte Riddaren.
"Vi har haft polisen här idag." säger hon och tar ett djupt bloss medan hon väntar på att D S R ska kommentera denna, i hennes tycke, sensation. Det gör han inte. Han har hittat Bauer-prinsessan Sonjas torkduk som hon lämnat kvar på bardisken och börjat putsa på sin redan blanka motorcykelhjälm. Claudille blåser ut rök genom nästan.
"Torsten Sandström hittade en pistol bakom tvättmaskinen och insisterade på att vi skulle ringa polisen och de kom och förhörde oss allihop utom tyskarna som hade dragit iväg på sin moppe och sedan vände de upp och ner på hela campingen." säger hon i en enda, entonig mening medan hon stirrar på Den Skinnkläde Svartes blanka hjälm med en blick som borde bränna hål på den.
D S R tittar upp på henne.
"Börjar du inte bli för gammal för det här. Driva camping och så där. ."
Claudille fimpar cigarillen med sådan kraft att askfatet går i två delar.
"Jag börjar bli för gammal för att ha en karl som bara  kommer indundrande på motorcykel när det passar honom. Det börjar jag bli för gammal för."
Han ler åt detta som åt ett skämt, tar två steg runt bardisken och trycker sina amorbågefria läppar mot hennes. Hon ger honom inte en örfil som hon hade tänkt.