fredag, juni 22, 2018

Inget särskilt händer

På campingen 

Kapitel 25, i vilket det händer både det ena och andra, även om rubriken vill påstå något annat. 

Sen går det några dagar när inget särskilt händer.

WCT-mannen Torsten Sandström lånar Claudilles cykel för att kunna hälsa på Rosie på sjukhuset varje dag utan att behöva lägga dyra pengar på taxi. När Claudille står i dörren till campingrestaurangen varje efter middag (Besökstiden börjar klockan 15:00) och ser honom vingla ut på vägen är hon övertygad som att det är sista gången hon ser WCT-mannen Torsten Sandström  i livet, och sin cykel i farbart skick.
   Men istället blir det en av holländskoran, den utan adamsäpple, som cyklar omkull under en cykeltur till grannbyn och skrapar upp knäet. Blodet dryper ner i vägdammet. Som tur är kommer tyskarna förbi på sin blanka EU-moppe och Tysken tar med sig Holländskan till akuten för att få håret descinficera. Det är viktigt, menar han, med sådan emfas att ingen säger emot honom och Tyskan blir kvarlämnad på vägen tillsammans med den andra Holländskan (Det måste faktiskt vara ett adamsäpplem det där hon har på halsen.) för att cykla hem cykeln till campingen. Är det något hon avskyr mer än att bli lämnad på en byväg med främmande kvinnor med adamsäpple så är det att cykla.

Den utmärglade och den rödbrusige åker på en utflykt med respektive fruar i den rödbrusiges risiga volvokombi. Ingen vet riktigt vart det åker och vad som händer men att de kommer tillbaka i bärgningsbil och att den rödbrusige sedan två dagar står och stirrar ner i motorhuven med en skiftfnyckel i handen, samtidigt som han uttalar ovanligt tydliga svordomar.
   Under tiden löser hans fru Annmarie sina korsord vid ett bord utanför campingrestaurangen och kedjedricker pastiss, men vägrar svara på frågor om utflykten. Den utmärglade och Gertrud packar in sig i sin röda Masda och åker ut på en egen utflykt. De blir borta i tre dagar och Claudille tycker att det är tur att de har betalt förskott för hela sommaren om de nu har valt att ta till schappen, vilket hon i och för sig inte klandrar dem för. Hur någon kan vilja spendera en hel sommar tillsammans med Den Rödbrusige går över hennes horisont.

Polisen verkar ha glömt dem för de syns inte till och avspärrningen  i tvättstugan är borttagen.
Det fyller på med campare på campingen: flera tyskar och några holländska, enstaka inhemska och ett par tre barnfamiljer.  En av barnfamiljerna slår sig för ned på platsen nedanför Den Rödbrusiges, men efter att mannen i familjen varit uppe och bett honom att sluta svära så vansinnig, för barnens skull, och fått en obegriplig samlig bokstäver och, det kan han svära på, ett hyttande med skiftnyckeln till svar, så flyttar familjen sig till den andra änden av campingen, borta bredvis holländskorna.

Den svarte riddaren är kvar, liksom hans motorcykel står kvar i toalettutrymmet. Själv far han numera omkring, fortfarande iförd sitt svarta skinnställ, på åkgräsklipparen nere på gräsplanen bakom restaurangen. Alla skvallrar om vilket förhållande han och Claudille har. Är det hennes hemlige älskare? Är han far till barnen? Till något av barnen? Eller är han kanske bara hennes bror, de är ju lite lika kring ögonen, påstår Annmarie vid något tillfälle men möts bara av himlande ögon.

En kväll kan man höra tyskarna gräla våldsamt och länge inne i sin stora husbil. Om man kan tyska kan man höra att det handlar om hur lång tid det tar att få ett skrubbsår på ett knä desinficerat på akuten.

1 kommentar:

skogsnuvan sa...

...och fortfarande vet man ingenting om pistolen bakom tvättmaskinen. Spänningen börjar bli olidlig