Jag leker i dockskåpet


Han kom som en medelhavsvind en majafton: Fernandos från Mallorca. Han är skulptör och konsthantverkare i största allmänhet och har brevväxlat med Sigrid i flera år. Från breven har det varit lätt att få intrycket av att han är ungefär i 40 års åldern och när Sigrid fick brev om att han skulle komma på besök såg hon för sig en ung och sydlänskt eldig, potentiell älskare. 

Så kanske är det inte så konstigt att hon blir en smula chockad när det visar sig att karln är i hennes egen ålder. Hon blir tvungen att sätta sig i trappan för att inte falla omkull när hon ser honom. 


Sanningen är att samtliga dockhusets invånare blir en aning skärrade av Fernandos uppdykande. Vad är det egentligen för en typ? Ska han bo här nu?
Det slutar med att alla rusar ifrån honom där i hallen. Sigrid går och lägger sig i badkaret för att lugna ner sig lite.


Leonard, som hittills varit husets enda manliga invånare, känner sig en smula osäker i sin maskulina identitet och gömmer sig i arbetsrummet där han drar som besatt i en muskelstärkare som han beställt på postorder. Det känns lite bättre då.


Elvira passar på att smita från matten i den allmänna förvirringen och hänger sig helt åt dockskåpslekar.


Laura, som blir lite nervös av utlänningar som inte pratar språket, ursäktar sig med att hon behöver se efter vad som finns i isskåpet inför Fernandos välkomstmiddag och flyr ner i det röriga köket där hantverkarna fortfarande håller på med golvet.


Det är bara Virginia som tror sig om att kunna prata samma språk som Fernandos och som tar sig ann värdinneplikterna och visar honom runt i huset. De hamnar till och med upp på taket för att titta på utsikten (En fet, medelålders kvinna i en gul fåtölj med en dator i knät).
Häruppe får Fernandos en vision.

Under flera dagar ser de knappt till honom. Han håller på med något uppe på taket, väsnas och bankar. Ett märkligt beteende kan man tycka för någon som precis kommit på besök hos människor han aldrig tidigare träffat.
Sigrid blir så nyfiken att hon tar sig upp på ur badet och smyger upp på taket för att se vad det egentligen är han håller på med. Det visar sig att Fernandos har snickrat ihop en takterrass däruppe.
"Hm.." tänker Sigrid. "Kanske ändå..."


Kommentarer

skogsnuvan sa…
Det var ju en stilig karl som dyker upp hos dig i fina huset som nu har allt utom ett uterum på taket kanske.

Populära inlägg