Jacuzzi Del 1

 Höstföljetongen

 Hon visste verkligen inte vad hon skulle göra med pengarna.  Varje månad när kontoutdraget kom var det som att få ett hotbrev. Eller åtminstone som en påminnelse om en skamlighet man försökt glömma bort. 

   När de först hade meddelat att hon skulle få dem hade det varit så mycket med allt det andra att hon inte riktigt tagit det till sig.  Så hade hotelldirektören ringt och frågat vilket konto pengarna skulle sättas in på.  Hon hade först inte kunnat svara honom och det hade gjort honom nervös. Han hade inte förstått att det var förvåning som hindrade henne från att tala och han hade genast lämnat sitt effektiva tonfall och gått över till ett omständligt beklagande. De var alla på hotellet så oerhört ledsna och chockade och förtvivlade över vad som hade hänt, han bad om ursäkt för att han inte hade sagt detta först. De hade ju aldrig trott att något sådant skulle kunna hända, det var ofattbart, rummet hade ju besiktigats och allt.  De förstod ju att det kändes som om… fast förstå kunde de förstås aldrig…  

   ”Det kan jag absolut inte ta emot.” viskade hon mitt i hotelldirektörens ursäktanden och beklaganden. Detta gjorde honom ännu mer översvallande. Självklart kunde hon det, det var det minsta de kunde göra och nu hade hotellets försäkringsbolag räknat fram den här summan. Pengar kunde naturligtvis aldrig ersätta… men om hon nu bara gav honom sitt kontonummer, så skulle de omgående sättas in där, pengarna. Hon hörde att han gärna ville avsluta samtalet nu, få det här obehagliga överstökat.  Hon bad att få återkomma till honom dagen därpå och lade på luren innan han hann säga emot. 

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Spännande spännande fast lite overkligt att man skulle få pengar och inte veta vad man skulle göra av dom. Det skulle minsann inte vara något problem för mig. Jag skulle kunna sätta sprätt på dom på bara några dagar så mycket som fattas här hos mig.

Populära inlägg