Jacuzzi Del 4

Höstföljetongen 

Hennes man hade själv jobbat som frisör i många år innan han blev försäljare, så mycket hade han berättat för henne. Hon hade fråga honom varför han hade slutat med det.

   ”För att jag trodde att det skulle tråka ihjäl mig.” hade han svarat, dragit ett djupt bloss på sin cigarill och tittat ut genom fönstret.  Något i hans tonfall eller i kraften i hur han blåste ut röken genom mungiporna hade fått henne att förstå att säljjobbet också höll på att tråka ihjäl honom. Det hade varit ett ovanligt innehållsrikt samtal.

   Hur som helst hade han ändå gett sig iväg med sin bruna koffert varannan vecka. Han måste ha bott på hundratals olika hotell, tusentals kanske, sedan de gifte sig. De hade inte varit något särskilt med det. Ingenting hade hänt under någon av de här resorna. Åtminstone ingenting som han hade funnit värt att berätta för henne när han kom hem.

   När han ringt den där torsdagen hade han berättat att hotellet han bodde på var helt nyrenoverat och att man i receptionen hade uppgraderat honom till ett ”superior-rum”.  Han hade fnyst lite åt det där och sagt att vad skulle han med ett ”superior-rum” till, han skulle ju bara sova.  Han var på jobb, inte semester. 

Ändå måste han ha beslutat sig för att ta ett bad i det nyinstallerade bubbelbadkaret någon gång efter att han hade pratat med henne.  Han måste ha tappat upp ett bad, krupit ned i vattnet och av någon outgrundlig, oförklarlig anledning bestämt sig för att trycka på knappen som satte igång bubbelfunktionen.

Kommentarer

Populära inlägg