Krubbtider




Äntligen är det krubbdags igen. Som miniatyrfetischist älskar jag julkrubbor, som ni som besökt den här bloggen några år väl känner till. 

I Palma de Mallorca finns det flera krubbor ute på stan som man kan gå runt och titta på så här års. Har jag läst. Tyvärr har jag inte varit där den här tiden av året ännu. I den här stan är det inte lika tätt med offentliga krubbor. Men det finns en frisör som brukar offra halva sin salong åt en stor julkrubba med bönder, keramiker, vattenbärerskor, giraffer, änglar och annat, förutom den heliga familjen. Jesus sätter hon inte på plats förrän klockan tolv på julnatten. Hon började plocka upp sitt Betlehem i mitten av oktober. 

I Palau March i Palma finns den största krubba jag någonsin sett och den finns där året runt. Det är en samling krubbfigurer från Napoli som tar upp över fyra rum i palatset. 






Ett helt rum fylls av den turkiska orkestern som, vilket väl alla känner till, infann sig i Betlehem den heliga natten för att fira Jesu födelse.





Jag brukar försöka stävja min avundsjuka på den här drömkrubban med att den bara har tre vise män, medan vi har fem i vår. Och två heliga familjer. 






 

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Ungefär vi lucia brukar jag plocka fram min krubba och om jag ska vara ärlig är det mer tomtar och annat oknytt omkring den så jesusbarnet med föräldrar kommer kanske lite i skymundan. I år har jag anskaffat en batteridriven ljusslinga som ska få lysa upp hela härligheten. Annars kära vän finns inte mycket att säga mer än att min tovningskurs blev inställd pga sjukdom och Kinabror har åkt till san (Östersund) för att köpa fläktrem till traktorn. Han far snart till skåne oh jag blir kvar i snön och då börjar det riktiga helvetet med snöskottning för jag kan inte köra traktor. Knappt att jag klarar av snöslungan.

Populära inlägg