Präktiga personer köper handkräm

I maj förra året stod jag i en hotellbutik på Rhodos och letade bland handkrämerna och pratade med mig själv. Först sa jag, som den överdrivet präktiga person jag är: 
"Du borde nog köpa en av krämerna utan cannabisolja i alla fall."
Kanske berodde det på att jag var på semester och kände mig lite vild och fri, för i nästa andetag talade jag med en helt annan röst och den sa:
"Herregud människa, lev lite."
Den rösten hade en sådan skärpa att jag i en vink plockade ned cannabisoljan från hyllan och gick till kassan. (Jag var inte så vild och fri att jag stal den.)

På Rhodos är det för övrigt lagligt att köpa cannabis även för invärtes bruk. Det fanns gott om stånd och butiker som saluförde detta där vi befann oss. Om ni undrar om jag köpte något av detta tycker jag att ni ska läsa om ovanstående stycke ett par tre gånger. Ni kan förresten fortsätta att läsa för det finns ledtrådar i den kommande texten också. 

Cannabishandkrämen visade sig vara alldeles fantastisk för händerna (Detta är inte ett betalt samarbete.) så jag överdoserade nog en smula, men när det var dags att åka hem var det ändå en hel del kräm kvar i tuben. Som den präktiga person jag är vågade jag ändå inte ta med mig krämen hem. Tänk om jag skulle få trassel i tullen! 

Så ni förstår att jag höll på att trilla baklänges när jag för bara några timmar sedan hittade samma handkräm på ICA! Här i Sverige. Den här gången plockade jag ner krämen från hyllan utan att fundera en minut på om jag borde välja något annat. När jag väl hade hämtat mig från chocken att den över huvud taget fanns där, vill säga. Men lite ängslig präktighet hade jag ändå kvar för jag hann föreställa mig att jag skulle behöva svara på frågor i kassan om varför jag valde just den här handkrämen.


 

Kommentarer

Populära inlägg