Fabio och fåravel - fantasi och förvirring

Häromdagen spatserade Fabio, grannen på andra sidan vår gata i Palma, omkring på sin takterrass med en vattenkanna, endast iförd ett par tajta speedos och håret uppsatt i knut på huvudet. Plötsligt reste sig en bikiniklädd kvinna jag aldrig sett tidigare upp i synfältet. 

"Fabio har en tjej!" ropade jag till den inte lika intresserade P, utan att tänka mig för. Tänk om Fabio skulle höra att jag pratade om honom! Sen mindes jag att Fabio inte vet att han heter Fabio. Det är ju jag som har hittat på att han heter Fabio, denne vår lite sprättige granne som jag brukar roa mig med att hitta på historier om. 

Det är vanskligt att leva ömsom i "verkligheten", ömsom i diverse fantasivärldar. Det kan vara svårt att hålla reda på vad som hör vart. Ändå kan jag inte låta bli att hitta på. Det är ju ändå en ganska oskyldig hobby, kan jag tycka. 

Till mitt jobb kommer det ibland försändelser som delas ut av en kvinna som bor på en gård på landet tillsammans med sin fru och ägnar sig åt fåravel på fritiden. Den här kvinnan är lika ovetande om detta som Fabio är om att han heter Fabio. Det enda som avhållit mig från att göra bort mig och fråga hur det går med fåren, är att hon brukar dundra in, lasta av sin paket och vara ute igen med en sådan fermitet och tempo som verkligen är bra att ha när man håller på med fåravel. 



Kommentarer

skogsnuvan sa…
Så roligt att se att du har så mycket fantasi och verkligen kan sitta och se vilka människor som är runt dig. Ibland om jag kommer någonstans där det är många främmande människor kan jag också sitta och fundera på vad dom jobbar med och hur dom lever. Du vet, bor man här så vet man vad alla runt omkring bor och vem dom är gift med och vad dom jobbar med men på sommaren dyker det upp turister hela tiden speciellt nu när det är så varmt och fint. På vår lilla badstrand är det folk och hundar hela tiden och här hos mig har jag besöka av hundar och människor varje dag när det är så här varmt och skönt. Så det är tvärt om mot dig. Du är turist i ett annat land och jag är här och väntar på att turisterna ska komma och det gör dom tro mig.

Populära inlägg