Näckrosor och pansarvagnar Del 2

 Fråga kommunen! Rådde mig kloka vänner efter mitt inlägg om Näckrosor och pansarvagnar. Fråga kommunen om varför de röjer bort näckrosorna i ån.

Ja, naturligtvis, tänkte jag. Det här måste ju utredas, tänkte jag. Jag mailar direkt, tänkte jag. 
Sagt och gjort. Jag mailade kommunens servicecenter och fick i rask följd tre mail i retur. 
Mail 1 kom 06:47 och var ett så kallat automatsvar där man tackade mig för att jag tog kontakt med kommunen och jag fick ett ärendenummer. 
Mail 2 kom 12:16 och var från en levande människa,  eller åtminstone någon med mänskligt namn, som återigen tackade mig för att jag tog kontakt med kommunen och som skickat mitt ärende till rätt förvaltning. 
Mail 3 kom 13:35 från nämnda förvaltning som tackade mig för min synpunkt (!) och meddelade att de hade registrerat den. Jag fick ett nytt ärendenummer. Mailet var undertecknat "registraturen" - maskin eller människa är okänt.
Sedan blev det tyst.

Kanske var de tvungna att slå i lexikon själva, tänkte jag lite ampert. Tills jag upptäckte att jag inte kunnat ta emot några mail på hela veckan eftersom det var slut på utrymme. Pinsamt. Här kanske man mailat mig gåtans lösning och så kom den inte fram bara för att jag inte hade koll på min mail. 

Medan jag funderade på om jag skulle förnedra mig och kontakta kommunen igen, gjorde jag en ny googling på ämnet "varför rensar man bort näckrosor."
Till min glädje kom det upp en liten artikel om en näckrosrensning i en annan stad, där ingressen lovade svar på frågan. 
"Förutom den primära orsaken" rensade man i den här staden bort näckrosorna för att skräp tenderade att fastna i näckrosorna och det såg inte vackert ut. Om man tog bort näckrosorna kunde man enklare ta bort skräpet som slängdes i ån. Och det kan man ju förstå.
Vad den primära orsaken till att man rensade bort näckrosor var nämndes inte med en stavelse. Kanske borde jag förstå det av mig själv, men det gör jag inte. Jag har till och med googlat uttrycket "primär orsak" ifall det skulle ha någon annan betydelse än den jag tror att det har, men det har det inte. Åtminstone inte vad cyberrymden känner till.  

Nu har jag rensat min mail (den primära orsaken till det är att jag ska kunna ta emot och skicka mail igen) och förnedrat mig hos kommunen. Än har jag inte fått några svar från vare sig automater eller registraturer.  



Kommentarer

skogsnuvan sa…
Du menar inte att dom tar bort näckrosorna. Dom som är så vackra. Här har vi bara näckrosor längst bort i sjön och dit har jag inte varit ännu i sommar. Det är 5 km så jag orkar inte ro dit men Kinabror skulle iväg dit någon dag men nu är han sjuk så det får väl vänta. Det finns både dom gula och dom vita i alla fall.Jag kokar saft och renasr i buskar och du kan tro att det är tyst nu när fåglarna slutat sjunga och sommargästerna har åkt hem. Snart blir det väl annat när timmerbilarna börjar dundra förbi och älgjakten börjar. Hur går det med din bok föresten. Hör inte att du pratar om den.

Populära inlägg