Möjligheterna i människan.

Ständigt denna Tid som inte går att greppa. Läser förra inlägget och finner det obegripligt att jag har hunnit jobba en hel vecka efter den där jävla söndagen.
För det gick inte bra.
Inte satte jag ihop något hjul, inte. Snarare stoppade jag huvudet i toaletten och spolade. Rent mentalt menar jag då. Istället för att göra något som jag visste skulle få mig att må bättre, sluta älta och vara bitter, så gjorde jag något som jag visste att jag skulle tycka var dumt och som skulle få mig att må ännu sämre. Jag visste precis vad jag gjorde, ändå gjorde jag det, slösade bort hela söndagen. Trots att jag hade predikat så förnuftigt här på bloggen.
Vad har man för fel?

Och när jag på måndagen läste mitt "pepping"-mail från den mentale styrketränaren Olof Röhlander så handlade det om att ta vara på sina dagar i livet, se till att man ägnade dem åt något som gav något och inte slösade bort dem. Det kändes lite som han petade i ett öppet sår. Taskig tajming, tyckte jag att han hade. Fast det kanske var just tajming det var.

Men jag tror ändå på möjligheterna i människan.

Jag tänker till exempel på Nando Parado som gick över Anderna tillsammans med Roberto Canessa för att hämta hjälp när deras flygplan störtat bland bergen. Ni vet, det där argentinska rugbylaget som störtade i Anderna på väg till en match i Chile och som höll sig vid liv där uppe i helvetet genom att äta sina döda kamrater.
Det var Nando Parado som tog ledningen - efter att ha varit medvetslös i tre dagar efter kraschen! - och övertygade sina vänner att de var tvungna att äta. Det var han som drev att de själva skulle gå efter hjälp istället för att sitta och vänta på att den skulle komma och det var han som genomförde det.
I sin bok Miraklet i anderna säger han att innan detta var han inte alls någon ledartyp, snarare någon som bara följde med strömmen. Ändå fanns det där, inom honom.

Så jag säger som Obama.
YES, WE CAN!
Trots allt.

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Visst kan vi mer än vad vi tror när det verkligen gäller men ibland gör man fel. När man är medveten om att "Skit det här blev inte bra" har man trots allt lärt sig något man kan ta med sig nästa gång man gör fel. Vi är bara människor så vi måste få göra både rätt och fel. Huvudsaken att vi lär oss något av det.
Så upp med huvudet. Du är bra. Du är bäst. kram på dig.

Populära inlägg