Livet är någon annanstans...

...är titeln på en bok av Milan Kundera som legat oläst i min bokhylla i tio års tid. Jag köpte den för tio kronor i en boklåda eftersom jag gillade titeln, men sen har jag inte kommit längre.

Hur rätt Kundera hade med sin titel hade jag aldrig fått veta om det inte varit för den så kallade "nya tekniken".
När jag provar GPS-funktionen i min nya mobiltelefon får jag reda på att jag befinner mig 17 minuter hemifrån när jag står i mitten av mitt eget vardagsrum.
Jag har alltså bott på fel ställe i snart 15 års tid!
Att inte den andre invånaren i lägenheten har sagt något på alla dessa år. Frågat vad jag gör här, till exempel. Bett mig gå hem. Men han kanske inte heller känner till att jag egentligen bor 17 minuter härifrån. Jag får väl se om jag bryr mig om att tala om det för honom, det känns så jobbigt att behöva flytta; allt packande och bärande.

När jag lugnat ner mig lite efter den chockartade upplevelsen att jag visstats på fel ställe i åratal börjar en del frågor att dyka upp:
17 minuter i vilket väderstreck, till exempel?
Och hur hade mitt liv sett ut om jag hade varit på rätt plats i livet? Hade jag varit längre? Inte lika närsynt? Rikare eller fattigare? Kanske hade jag varit en pensionerad idrottsmiljonär vid det här laget om jag inte gått ofrivilligt vilse någonstans längs livets vindlande stig.
Någon gång när jag får 17 minuter över ska jag ta min GPS och gå och ta reda på vad som kunde ha varit ... och om det är försent.

Kommentarer

Lilla Blå sa…
Så ännu har du inte hittat hem...
Soldansare sa…
Jag hade ju trott det, Lilla Blå men man inbillar sig ju så mycket.
Skatan sa…
Ha ha ha .... så det kan bliiii :)

Kram!

Populära inlägg