Skillnad mellan folk och folk

I vårt hus ligger tvättstugan på samma våning som vår lägenhet. Vi är två lägenheter på vårt plan.
När grannarna har tvättid står deras dörr vidöppen så att man kan titta rakt in på deras tonåring som går runt i pyjamas. Dörren till tvättstugan står också öppen och därinne står grannen och sorterar tvätt över hela golvet.
När jag har tvättid låser jag min lägenhetsdörr ordentligt innan jag går de två metrarna till tvättstugan, vars dörr jag noga stänger bakom mig och min tvätt.
Jag kan inte ens gå ut och boka tvättid i den förbannade bokningsapparaten (som är värt ett alldeles eget inlägg men jag orkar inte med den affekt jag drabbas av bara jag tänker på den apparaten just nu, så det får anstå) när grannen tvättar eftersom det känns som om jag står i deras hall och svär över den där apparaten och det gör mig ytterst obekväm.
Grannarnas frigjorda, rent av lössläppta beteende är obegripligt, nästan anstötligt, för mig. 
Jag kan ge mig den på att grannen är en sådan där som ringer sina vänner och frågar om de ska ta en spontanfika, medan jag helst bokar ett par veckor i förväg.
Och naturligtvis är det grannarna som har den mest sunda inställningen till sin omgivning. Naturligtvis är det så. Men anstötligt är det. 

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Tycker du det är anstötligt? Är dom nakna för en tonårskille i pyjamas är det väl inget konstigt med. Jag förstår ingenting men det är klart. Jag är ju född där inga dörrar någonsin är låsta och vem som helst kan gå in och koka sig en kopp kaffe eller ta en dusch. Tänk så olika det kan vara.
skogsnuvan sa…
Tror jag skrivit förut men kanske jag glömde skicka. Tänk så olika det kan vara. Killen var väl inte naken så varför skulle det vara pinsamt. Här är alla dörrar öppna när det är varmt i alla fall och olåst så man kan gå in och koka sig lite kaffe eller något annat. Det händer ibland att jag kommer in och det kan sitta tre gubbar i mitt kök och fika och det är väl bara kul. Sånt kan väl inte hända hos dig skulle jag tro

Populära inlägg