Vådan av att ha det för bra

Vi har det alldeles för bra. Vi har det så bra att vi ska ut och resa igen, trots att vi precis kommit hem. Det är lite stressigt att ha de så bra, faktiskt. Allt det här som ska hinnas med innan avresan. Sopa ihop efter den förra resan, jobba lite, förbereda för nästa, dammsuga. Till exempel. 

Dagen innan avresan är det extra mycket. Jag hastar hem från jobbet via apoteket och en uttagsautomat där man kan ta ut euro. Hemma slänger jag in en tvätt, rensar ut sådant som inte ska stå och bli för gammalt i kylen, ringer mamma, går till sopsorteringen, hänger tvätten och sätter igång en ny maskin, packar resväskan och packar om den eftersom det inte blir bra, vattnar blommorna, laddar ljudböcker och e-böcker, hänger tvätt och sätter igång en ny. P kommer hem sent eftersom han har jobbat över för att kunna vara ledig resdagen. Han packar sin väska och sedan återstår bara att checka in på flyget. Det kan man göra 24 timmar innan man ska resa om man loggar in på appen. Vi loggar in på appen. 

"Nu är det bara tre dagar kvar till din resa." säger appen så glatt som om den meddelar en glad nyhet. 

 "Men herregud, de måste ju uppdatera en sådan här sida!" Vi knackar ilsket på skärmen i några minuter innan vi inser att det faktiskt är först om tre dagar vi ska resa.


Jag glömmer att ta in tvätten från tvättstugan. 
 

Kommentarer

Populära inlägg