Friheten invigd

Så hur ska vi göra nu, med sinnena som inte är på max? Vad ska vi göra åt att gå halvsovande och oskrivande i världen? (Se tidigare inlägg.)

Två saker man kan göra för att vakna till är:

1. Åka på semester. 

2. Försöka skriva lyrik.

När man åker på semester kommer man loss från sina isbjörn-på-zoo-stigar, och inget är så sinnesdödande som isbjörnsstigar. 

När man skriver lyrik krävs det att man intresserar sig för varje regndroppe som rinner nedför ens nytvättade fönster, bara för att se hur den ena skiljer sig från den andra. 

Boost och skärpning, alltså.

Göran Greider skrev lyrik varje dag under sin cancerbehandling. Då borde jag väl kunna skriva lyrik varje dag under min semester?

Sagt och påbörjat.

Jag började den första dagen med en liten haiku som liknar beskrivningen av en ockult rit.

Flyende ödla

Polarwhisky och drakblod

Friheten invigd


För övrigt är det negativa med att äga ett semesterboende att här finns också fönster att putsa. Kanske det är det enda negativa med att äga ett semesterboende, förvisso.


Kommentarer

skogsnuvan sa…
Skit i dina skitiga fönster. Här är dom lika skitiga men .....här är blåst från fjällen, bara några grader varmt och nollgradigt på nätterna. Att bada i sjön kan man glömma och det enda som växer är det gräset. Sonen som åkt tillbaka till Skåne är nog glad att komma tillbaka till trakter med lite värme efter en vecka med skitväder. Njut av värmen du som har den i din närhet och som sagt. Skit i fönstren och skriva på din bok istället. Må mallorcas alla blommor och dofter och goda mat glädja ditt sinne.
Soldansare sa…
Jag följer ditt råd, Skogsnuvan. Hoppas det blir bättre väder hos dig snart och Fisksjön blir ett paradis igen.

Populära inlägg