Böda camping ligger inte i Bourgogne

Uppenbarligen.

Tittade på tv-programmet Böda camping i går när jag satt och fredagsmös i soffan och slogs om igen av det faktum att det är skillnad på att campa och campa. Det kan vara fruktansvärt, vidrigt och gräsligt och alldeles, alldeles...underbart.


Böda camping gav mig rysningar; lång bilkö in till campingen och folk packade som sillar och sardiner sitter utanför sina gigantiska husvagnar och glodde på varandra.

Min och P:s första campingsemester gick lite i samma stil, även om vi satt utanför vårt tält och glodde på våra grannar som satt utanför sin husvagn och glodde på oss. Det gick liksom inte att undvika eftersom vart man än tittade så var där folk, folk, folk. Nätterna igenom skrek ett spädbarn i tältet intill och när ungen väl tystnat skramlade resten av campingen igång med sina pottor och pannor. I tvättrummet stod vi på kö till handfaten och medan jag borstade tänderna i rasande fart, stod cirka 18 personer bakom och glodde på mig. Vidrigt var det! Jag skulle aldrig campa mer efter detta. På något sätt fick den oefterliknelige P ändå med mig till Frankrike och campingarna där.


På Couches kommunala camping i Bourgogne är det ingen sardinkänsla alls. Platserna delas av av skyddande häckar, du får själv välja vilken plats du vill ligga på och det är sällan fullt med folk. De enda som glor på mig när jag sitter utanför tältet och väntar på grillen är ett gäng betande kor och jag har betydligt större överseende med kor än med människor. I tvättrummet låser jag in mig i ett skyddande bås, om vi till äventyrs skulle vara flera därinne. Allt är stilla och kullarna kring campingen är gyllene i kvällsolen. Allt som hörs när jag vaknar om natten och krälar ut ur tältet är en skriande åsna i fjärran och stjärnhimlen är bedövande.




Kommentarer

Skatan sa…
Ja det verkar sannerligen vara skillnad det. Jag har campat i mina dar ... men oftast i Guds fria natur här hemma i Sverige ... och som liten hemma på gräsmattan förstås.

Och har inte sett Böda camping.

Men en himmelsk skillnad är det ju ... en himmelsk skillnad och det är verkligen tur att Böda camping inte ligger i Bourgogne
skogsnuvan sa…
Förmodligen är det bättre väder också.
storabh sa…
Fimpen och jag brukar hitta bra campingar. Han vägrar att starta annars.

Populära inlägg