Avskedets stund

På campingen 

Kapitel 50 i vilket camparna lämnar campingen.

Säsongen närmar sig sitt slut. Barnfamiljerna har packat ihop och gett sig iväg för länge sedan. Holländskorna for tidigt på morgonen efter avskeds- och förlovningsfesten. De hade packat ihop alla sina campingprylar under en cerise presenning på en liten kärra och satt upp sina cyklar på jeep-taket. 
"Är det inte konstigt att de har en grön jeep?" fnissar Sonja när hon och Claudille vinkade av dem nere på parkeringen. Hon och Claudille satt utanför restaurangen och rökte cigariller och vinkade till camparna som rullade ut från campingen. Claudille sneglade på Sonja som blåste rökringar rakt upp i luften. Hon hade allt fått lite fastare konturer den där Bauerprinsessan sedan hon var här första gången tidigt i somras med akvarellkursen. Då hade Claudille inte ens sett henne.
    Nu kommer Den Rödbrusige och Monika körande ner för kullen med sin husvagn på släp. De har hört honom harskla och spotta värre än någonsin tidigare däruppe, så de hade förstått att de var på väg. Utanför restaurangen vevar Den Rödbrusige ned fönstret och sticker ut huvudet:
  "Fräller, gräbb, präff, flaseläsk."
Monika lutar sig fram över honom och översätter.
  "Vi kommer tillbaka och hämtar Gertruds husvagn om några dagar."
Claudille och Sonja vinkar med sina cigariller. Uppe vid toalettutrymmena ser de hur WCT-mannen kopplar Rosies husvagn på sin gamla blå Volvo. Nyss såg de hur han pressade ner sitt döda tält i soptunnan.
   "Hur kom hon hit egentligen, Rosie?" undrar Sonja. "Jag har inte sett henne med en cykel ens."
   "Ingen aning." Claudille lägger upp fötterna på plastbordet framför sig. "Hon var här när jag öppnade i våras. Hon kan ha varit här hela vinter, för allt jag vet."

Kommentarer

Populära inlägg