Minibreak - inget för kräkmagade

... heter det i filmer (läs: Bridget Jones) när man åker bort tillsammans över helgen. Att åka bort på minibrake tillsammans första gången betyder, enligt Bridget Jones, att förhållandet gått in i en mer seriös fas. Det är väldigt viktigt att en minibrake blir perfekt.

P och jag har varit på minibreak i Stockholm i helgen. Nu harvar ju vi på vårt tolfe år och har varit ute på både minibrakes och brake large flera gånger. Men det var trevligt ändå. Och seriöst.

Det var så seriöst att vi hade med oss svärföräldrarna och hälsade på svåger med sambo. P och jag var inkvarterade, eller internerade, på Långholmens hotell i en dubbelcell. Här bodde vi också på vår första minibrake för elva år sedan. Då bodde vi på vandrarhemsdelen och sov i våningssäng (mycket romantiskt) och hade toalett och badrum i korridoren.

Jag har aldrig varit så magsjuk i hela mitt liv som denna minibreaks helg våren 1998.

Frukostbuffén var magnifik men jag fick lämna den i största hast och kasta mig in på närmaste toalett. När jag vinglade ut därifrån mötte jag en engelsktalande flicka som undrade om jag kunde förklara hur hon skulle gå för att komma tillbaka till sitt rum.
"Ajm sårry aj dont no wär aj äm majsälf"
Svarade jag föga intelligent men mycket sanningsenligt.

Sedan spydde jag hela vägen hem i olika påsar som P köpt i en jourbutik på Valhallavägen.

Detta var vår första så viktiga minibreak. Vi har alltså hängt i hop i elva år efter detta men jag vet inte riktigt om jag kan rekommendera detta som "the way to go".

Den här gången tyckte jag nog att jag klarade av vistelsen med lite större värdighet. Men frukostbuffén var inte alls lika magnifik nu när jag kunde äta den som jag mindes att den var då för tolv år sedan.

Kommentarer

Anonym sa…
Jag har ockå varit internerad på Långholmen. Inte fy skam, jämfört med stället där jag nu är internerad. Här finns varken säng eller frukost (vare sig jag kan äta den, eller inte). Här är det hårt arbete som gäller. Hinsan nästa? Eller frigång (med fotboja) och Långholmen igen, ocb njuta av livet? :-)
Hanx sa…
..nu ska inte jag vara sån (det vill säga språkfascist), men med tanke på att jag nu faktiskt jobbar som översättare så känner jag ett ilande behov av att påpeka att brake stavas break i det här fallet.... :P men det är bara för att engelskan och dess stavningsregler är helt obegripliga ibland (för det finns ju ett ord som stavas brake också, och som uttalas likadant...). så det är engelskans fel, inte ditt my friend! ;)

Populära inlägg