Hjärtan och amuletter

Det är ett underligt år i år. Jag har skrivit det tidigare. 
Aldrig förr har jag sett så mycket julpynt i fönstren ända in i maj månad. Bara härom dagen såg jag två stora julstjärnor och en adventsljusstake. I två skilda hus. 
Och det är inte bara här i stan. På våra utflykter inom Corona-rekommenderad radie har jag på flera ställen sett samma fenomen. Vad kommer det sig? 

Det är som om man redan vid tjugondag knut visste att det där 2020, det blir ett ont år. Här är det bäst att sätta upp alla tänkbara amuletter för att skydda sitt hem. För att markera att här ska sjukdomen gå förbi.  Av någon anledning kommer jag att tänka på hur Israels folk målade sin dörrar med blodet från det slaktade lammet för att dödsängeln skulle gå förbi deras hus. Men jag är väl Corona-skadad.

Här har vi i alla fall, som blåögda idioter, plockat undan både ljusstakar och påskkärringar. Ingen skyddande ring är slagen kring vårt hus. Men härom dagen låg ett litet rosa hjärta på det skitiga garagegolvet precis där jag klev ur bilen. Jag väljer att se det som ett tecken från Makterna. Ett gott tecken. 
Kommentarer

skogsnuvan sa…
Sa jag att jag fått din bok nu och den såg väldigt fin ut och baksidan var en bra sammanfattning av boken. Jag har inte hunnit läsa den än för nu är det en tid av trädgårds-arbete och annan som ska göras den här tiden men jag vet ju ungefär hur den är. Ha nu en fin helg. Här regnar det men det är bra för växterna och det blåser inte som tur är.

Populära inlägg