Mera halvmessyrer?

Jag hade tänkt att jag skulle vältra mig i mer självömkan och tala om flera av mina halvmessyrer - som detta att jag tänkt att jag ska lära mig fler dikter utantill men funderat så länge på vilka dikter det i så fall skulle vara att jag inte lärt mig några dikter alls - men tack vare Lindas kommentar så har jag tappat lusten lite grann. För jag tycker också att det är häftigt att man kan ge ut sin egen bok utan att behöva fråga förläggare om lov eller tänka på vilken genre som säljer osv.

Annars har jag en annan halvmessyr att komma med:
För ett tag sedan, ett par månader sedan, tänkte jag att jag skulle skriva ner alla de där bitarna som jag tyckte var så bra i Paulo Choelos (ska kanske kolla stavningen) Alkemisten i mitt citatblock. Jag bläddrade lite i boken och hittade inte just de där bitarna, lade den ifrån mig och tänkte att det där får jag ta sen. Nu hittar jag inte ens boken. För ett par dagar sedan trodde jag att jag hade tappat bort själva citatblocket men det är tillbaka på sin plats. Alkemisten verkar ha gått någon annan stans dock.

Nå, när det gäller Vulkan säger jag som Karl-Oskar i Mobergs utvandrar-serie:
"Näste gång ja bygger..."

Kommentarer

Anonym sa…
Ja! Utvandrar-serien äger! Livet är så stort, mäktigt, litet, sorgligt och passionerat i all sin enkelhet. Där fick han till det, Moberg.
Och apropå otillräckligheten: den betyder inget i evigheten. Den finns inte, den är bara ett hjärnspöke. Vi är alla stora, större, störst om vi lyssnar inåt och vågar svara an. Oavsett om vi är poeter, städare, lärare eller sångerskor. Vad det innebär vet jag inte; det måste var och en ta reda på själv. Amen. Det var dagens brandtal. :)

Populära inlägg