Fri att vara den du vill vara

Jaha, då har vi stöka undan det där med julen då och kan koncentrera oss på väsentliga högtider:
Min favorithögtid Nyårsafton.
Ett helt nytt, rent, blankt år, då allt är möjligt.
du är fri att vara den du vill vara.

Jag tror på detta varje år. Varje år gör jag långa listor av nyårslöften och nyårsplaneringar. Jag är berusad av tanken på att allt är orört och allt är möjligt; att jag kan bestämma precis var jag ska sätta ner foten i den vita, oförstörda nysnön och lämna precis det avtryck jag själv vill.
I år hade jag tänkt att jag bara skulle ha ett löfte på min lista, ett enda, som jag sedan skulle anstränga mig riktigt för att infria. För så är det ju inte så väldigt många punkter på den där listan som verkligen blir av. Men det är inget att gräva ner sig för. Huvudsaken, det viktigaste, är ändå att jag fortfarande är förmögen att känna berusningen varje gång, att jag inte har regsignerat eller blivit bitter.

I år blev det inte som jag hade planerat ens med själv löftena. Det blev inte ett enda löfte. Vid det här laget är mina planer för 2013 indelade i sex olika kategorier, sex olika listor. Om man inte räknar med de böcker jag planerar att läsa nästa år för då blir det sju.
Men vem vet. Kanske är 2013 året då jag ska uppfylla varenda punkt på alla mina listor.
För jag tror man kan byta vissa delar som inte fungerar och bygga sig sann.



Kommentarer

skogsnuvan sa…
Visst har man sina tankar om vad nya året ska bära med sig och visst har man sina drömmar. Nu kan man se tillbaka till ett gammalt år och se vad som blev uppfyllt av det man tänkt. Ett tecken på att man fortfarande är ung i själen är att man kan hoppas tro och uppleva nya saker och göra nya saker. Då är man inte alldeles förslöad i alla fall. Tack för den roliga adventskalendern som gett mig mycket glädje sista månaden på året
Loll sa…
Åh vad jag gillade din sista mening i nyårsfilosoferandet: att man kan byta vissa delar som inte fungerar och bygga sig sann! Dom orden ska jag spara på och ta med in i mitt nya år! Kram och Tack!
Soldansare sa…
Skogsnuvan: Vad roligt att du har haft roligt med min kalender! Tack för att du har varit med.

Loll: Måste bara förtydliga att det inte är jag utan Eva Dahlgren som har skrivit den där sista meningen, men visst är den bra! Jag tänker mycket på den.

Kram på er båda!

Populära inlägg