Nostalgikalendern: Lucka 22

NKOTB!


Ingen nostalgikalender författad av mig skulle vara värd namnet utan New Kids on The Block, så här kommer de då.
Jag var besatt. Att påsta något annat vore att fara med osanning. Jag tittade på inspelade konserter med dem till sent in på nätterna, jag tvingade mina vänner att titta på inspelade konserter med dem till sent in på nätterna, jag hade alla skivor, jag hade tröjor, kalendrar och andra skrifter om dem, jag hade ett halsband med deras bild ingjuten i en stor plastblobb, jag brevväxlade med en annan besatt människa från Finland och mitt rum var tapetserat med affischer på samma sätt som galningar i filmer tapetserar väggarna med bilder av den kvinna de förföljer. Fast jag rev inte ut ögonen på bilderna eller smetade mitt eget blod över nån av dem.


Först var min favorit (Det är hela idén med sådana här pojkband, att man ska ha en favorit) Jonathan Knight eftersom han bar blyg, läste böcker och jag tror att han hade en hund också. Paralleller till tidigare preferenser i genren pojkbandsidoler kan göras genom att jämföra med Lucka 2.




Av någon bortglömd anledning bytte jag sedan favorit till Joey McIntyre och det höll i sig till dess jag övergav mina dansande pojkar för nästa stora idol: Prince. Mer om det i en annan nostalgikalender.





NKOTB har på senare år gjort comeback. På deras hemsida går det att se hur det ser ut idag. För det var ju det det handlade mest om i ärlighetens namn; hur de såg ut. Musiken var ju så där, redan när det begav sig. Den här gången har jag inga bilder på väggarna, emellertid.

Naturligtvis var det svårt att välja vilken låt jag skulle spela här men det blev Tonight eftersom det i den finns referenser till ett flera andra av deras hits i den, för den invigde att notera.



Kommentarer

Loll sa…
En riktigt God Jul och tack för alla klipp, frisyrer inte minst! hahaha! Ha det fint nu! Kramar Loll

Populära inlägg