Nostalgikalendern: Lucka 6

Disco


Och nu befinner vi oss plötsligt i en dammig gymnastiksal i låg- och mellanstadieskolan i det lilla brukssamhälle utanför vilket jag växte upp. Det är fredagkväll och mörkt i gymnastiksalen och inte alls så där ångestladdat som när lamporna var tända och man förväntades hoppa över plintar och ha på sig sockiplast.
Helt mörkt är det inte heller för det blinkar lampor som ser ut som stoppljus framme vid musikanläggningen, för ikväll är det disco som det är en gång varje månad och man får DANSA och behöver inte gå balansgång eller något sånt otäckt.
Det kostar tio kronor att komma in och man får en stämpel på handen. Jag förstår inte riktigt varför men det känns vuxet på något sätt.
Och nu spelar de Slade och vi dansar i en ring med armarna om varandra och sparkar med benen för det har vi sett att "de stora" gör när det är den här låten. "De stora" går på högstadiet som verkade oerhört stort och långt bort och fjärran då och det dröjde flera år innan jag fattade att låten hette "Run run away" och inte "Ran ran rey" som jag skrålade.

Det där sista funderade jag länge och väl på om jag verkligen skulle erkänna ens så här hundra år i efterhand men det spelar väl inte någon större roll, och medan jag håller på och erkänner kan jag tala om att jag faktiskt inte är hundraprocentigt säker på att det var på fredagkvällarna och inte på lördagkvällarna, eller att det var en gång i månaden och inte på att vi verkligen fick stämplar på händerna, men det tror jag.
Men att vi dansade i ring på det där sättet det vet jag säkert.



Kommentarer

skogsnuvan sa…
Den hade jag glömt men känner att jag har svårt att sitta still. Fötterna trampar liksom sitt eget liv. En otroligt lättdansad och glad låt som man inte ens fattar vad den handlar om. Videon ger ju inte någon ledning men en härlig bit var det faktiskt. Vilken tur att du letat upp så mycket kul att njuta av i juletider
Lise-Lotte sa…
Kan berätta att jag sjöng Judy in the sky med Beatles när jag var liten... fast jag sjöng Judy in this guy... Kan det vara till nån tröst??
Lise-Lotte sa…
...glömde... människan hette ju dessutom inte Judy utan Lucy...

Populära inlägg